mandag 10. juni 2013

Halv fire, natt til onsdag

Det var en tirsdag kveld, jeg hadde lekt skotte i ett par timer og du hadde ledd av meg, med meg, i ett par timer. For det er kanskje det jeg husker best fra den kvelden. Hvordan du fikk meg til å le. For jeg kan ikke huske sist gang jeg lo så mye som den kvelden. Det var første kveld på evigheter hvor jeg lo så mye at jeg kjente det helt inn i margen. Jeg kjente det fylte meg opp med en lykkefølelse jeg ikke hadde kjent på evigheter, kanskje aldri.

Og der stod vi, klokka hadde runda halv fire, natt til onsdag og vi begge skulle på jobb dagen etter. Kun lyset fra gatelyktene over oss lyste opp det lille universet som besto av bare oss to. Oss to, der foran Schous bryggeri. Midt ute på den åpne plassen, en gang i slutten av april. Deg og meg. Før jeg visste ordet av det dro du meg inntil deg og kysset meg. Det kom helt uforberedt. Hadde jeg sett det komme hadde jeg nok trukket meg bort. For jeg skulle jo ikke like deg. Du var den jeg ikke skulle stå der, halv fire, natt til onsdag, utenfor Schous bryggeri, sammen med og kline med. Men der stod jeg, med deg, du som dro meg tett inntil deg, du med hånda di på kinnet mitt og med den andre på ryggen min, holdene meg fast og kysset meg. Hvordan jeg i akkurat det øyeblikket dreit i alle mine tidligere løfter til meg selv. Fuck it. Der stod vi utenfor den åpne plassen foran Schous bryggeri, natt til onsdag, vi begge skal på jobb dagen etter, og vi skal begge etter et par uker holde hverandre i hendene når vi går nedover gata. Om et par uker skal du komme til å kalle meg for kjæresten din, og jeg skal gå rundt å smile over at jeg kan kalle deg for min kjæreste. Der står vi, uvitende om dette. Uvitende om hva som kommer til å skje. For akkurat i dag er dette bare ett kyss, ett kyss jeg kommer til å tenke tilbake på hver gang jeg går forbi denne åpne plassen foran Schous bryggeri, hver gang jeg kjører forbi med trikk eller buss. Dette øyeblikket, dette kysset, som er starten på en historie ingen av oss visste kom til å utspille seg. To mennesker, to hjerter, én historie. 

Untitled

First Date

Untitled

5 kommentarer:

 1. Vettu. Detta varma hjerta mitt (det e noke eg skrive ofta her inne, fordi det e lika sant kvar gong). Og herreminhatt så eg smilte mens eg leste det. Det bragte tebake minner fra min egen kjærlighet. Fra vårt første kyss. Som i likhet med detta va på ein åpen plass og heilt uforventa <3 Gratulera så mye, detta fortjene du!!!

  / Oj, kjære Lisbeth. Detta e noke av det finaste eg har lest på leeeenge. Tusen tusen takk. Eg blei rørt te tårer. Snille du <3

  SvarSlett
 2. kan ikke du skrive en bok, værsåsnill? da vil jeg isåfall kjøpe det første eksemplaret! du er så flink og god og dette er verdens fineste historie <3

  SvarSlett
 3. gratulerer så mye med type? :):)<3 så koselig og vakkert skrevet som alltid.

  SvarSlett
 4. Dette var sjukt fint. Åh, så glad for dine vegner. Og hans sine vegner.

  SvarSlett